10:30

Bara GIF

Referat: AIF Barrikaden - Bara GIF

Startelva: C-G – Victor L, Marius, Mattias A, JT – Oskar, David, Mathias K – Simon Andersson (ny spelare som dessvärre skadade sig och fick utgå efter bara 20 min), Henke, Bashir

Avbytare var Stefan som kom in som vänsterback (medan JT blev anfallare!!) när Simon tvingades utgå och sedan spelade i den positionen resten av matchen, samt Martin J och Patrik som kom in i pausen och spelade hela andra halvlek som mittback resp.högermittfältare.

Vi började klart bäst och Bara såg till en början rätt bleka ut. Vi kom till många inlägg från högerkanten, inte minst från ovannämnda nyförvärv Simon som åtminstone var väldigt mycket delaktig i spelet den korta tid han var med men jag gissar att det är en ganska klen tröst. I den 7:e min hamnade ett av dessa inlägg hos Bashir men på hans avslut från mycket nära håll gjorde målvakten en fin räddning.

Bara jobbade sig sedan successivt mer in i matchen som över huvud taget, men i synnerhet nu, innehöll väldigt få klara målchanser, inte ens många avslut under en period mitt i första halvlek. Vi var fortfarande det något bättre laget men det var Bara som i den 26:e min tog ledningen på en straff som var deras första avslut i matchen så långt.
Mot slutet blev det lite mer händelserikt när först Bara på sitt andra avslut i matchen i den 43:e min utökade sin ledning på en frispark precis utanför straffområdeslinjen och sedan precis sekunderna innan pausvilan Henke hade en nick ur farligt läge.

Andra halvlek var bara 3-4 min gammal när det var vår tur att få en straff efter hands. Patrik var en precis lika distinkt och säker straffskytt som han brukar och därmed var reduceringen ett faktum. Efter ganska exakt en timmes spel hade Bara en chans att punktera (?) matchen när en boll trillade ner till en spelare som fick skjuta helt omarkerad från cirka straffpunkten men det stenhårda skottet gick någon knapp meter ovanför ribban.

I den 73:e min var det så dags för kvittering på ett särdeles vackert mål när JT (som nu hamnat på mittfältet) lurade 3 motståndare i en enda rörelse innan han med stor känsla lyfte bollen över deras backlinje till Oskar som fri med den utrusande målvakten med lika stor känsla lyfte bollen över honom. I den 82:a min var vi sedan ytterst nära att fullborda en vändning när Henke träffade ribban efter en hörna.

Vi gjorde en rätt bra insats och var det klart bättre laget men Bara påstod att de saknade många normala startspelare och det kan nog tänkas stämma eftersom de kändes rätt ihåliga med ett par riktigt bra spelare men väldigt många som inte imponerade.

Statistik: Hörnor: 6-1 (deras enda i 91:a min!) Avslut på mål: 6-5 Avslut utanför: 4-2